Περί συντάξεων στρατιωτικών που παραιτήθηκαν PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Συντάχθηκε απο τον/την Βασίλειος Νικολόπουλος, Ταξχος ε.α.   
Τρίτη, 28 Ιούνιος 2011 08:34

Νέο σοκ και δέος για τις συντάξεις των στρατιωτικών. Σύμφωνα με το άρθρο 42 ,  παράγραφος 11 του Εφαρμοστικού νόμου ,  όσοι έκαναν το “έγκλημα” να παραιτηθούν από τις ΕΔ , “τιμωρούνται” με γενναία μείωση της σύνταξής τους από 6 έως 10%, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης.
Διαβάστε το άρθρο του εφαρμοστικού:

    α) Από 1.8.2011, στους συνταξιούχους του Δημοσίου, του ΝΑΤ και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (Φ.Κ.Α.) αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που δεν έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος ηλικίας, παρακρατείται επιπλέον μηνιαία εισφορά ως εξής:
i. Για συντάξεις από 1.700,01 € έως 2.300,00 €, ποσοστό 6%,
ii. Για συντάξεις από 2.300,01 € έως 2.900,00 €, ποσοστό 8% και
iii. Για συντάξεις από 2.900,01 € και άνω, ποσοστό 10%.
   β) Οι παρακρατήσεις υπολογίζονται στο συνολικό ποσό της σύνταξης, όπως διαμορφώνεται μετά την παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων της προηγούμενης παραγράφου.
   γ) Εξαιρούνται της ανωτέρω εισφοράς όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί λόγω αυτοδίκαιης λύσης της εργασιακής σχέσης ή αποστρατεύθηκαν με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας και οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας ή γήρατος που λαμβάνουν το Εξωιδρυματικό Επίδομα ή το Επίδομα Απολύτου Αναπηρίας του άρθρου 42 του ν. 1140/1981 (ΦΕΚ 68 Α΄), όπως ισχύει ή το επίδομα ανικανότητας του άρθρου 54 του π.δ.169/2007 (210 Α΄).
   δ) Η παραπάνω παρακράτηση διακόπτεται το επόμενο μήνα από τη συμπλήρωση του 60ου έτους ηλικίας.
   Οι νέες αυτές μειώσεις προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ, μέσω του υπεύθυνου για τον τομέα Άμυνας βουλευτή Μαργαρίτη Τζήμα που δήλωσε:
   “Το απίστευτο αυτό νέο χαράτσι σε δεκάδες χιλιάδες απόστρατους και στις οικογένειες τους – μόνον το 2010 παραιτήθηκαν 3100 στελέχη – είναι καταφανέστατα άδικο και μόνο ως μέτρο εκδίκησης μπορεί να εκληφθεί και μάλιστα από τον μέχρι πρότινος Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο.
Είναι γνωστό σε όλους– εκτός ίσως του κ. Βενιζέλου – ότι οι ιδιαιτερότητες του στρατιωτικού επαγγέλματος οδηγούν πολλά στελέχη σε παραίτηση, είτε για λόγους υγείας, είτε για να αντιμετωπίσουν οικογενειακά προβλήματα, όπως αυτά που δημιουργούνται από τις συχνές μεταθέσεις και μετακινήσεις - που σε πληθώρα περιπτώσεων - ο στρατιωτικός αναγκάζεται να συντηρεί δύο ή και τρία σπίτια, λόγω σπουδών τέκνων, με αποτέλεσμα να εξοντώνεται οικονομικά.
Αλλά με τη διάταξη αυτή δημιουργούνται και μεγάλες αδικίες και ανισότητες.
Παρουσιάζεται το φαινόμενο, οι παραιτηθέντες αξιωματικοί με 30 ή ακόμη και 35 πραγματικά έτη υπηρεσίας να υπόκεινται στις συνέπειες της απαράδεκτης αυτής διάταξης”.

Εκτός από τους στρατιωτικούς η κυβέρνηση σε μία απίστευτη επίδειξη αναλγησίας, προχωρά σε ανάλογες μειώσεις και στους συνταξιούχους ναυτικούς του ΝΑΤ!

 

ONALERT

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 08 Ιούλιος 2011 09:40