3η Γενική Συνέλευση της ΠΟΣ-Χρήσιμες ενημερώσεις. Ανακ. 53 PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 16 Μάρτιος 2015 08:50

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 53

(Πατώντας στα πράσινα βλέπετε φωτογραφίες ή ενημερώσεις)

       Την Κυριακή 08 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε στη ΛΑΕΔ η   Ετήσια  Τακτική  Γενική  Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ) και η κοπή της βασιλόπιττας. 

            Στην εκδήλωση παρέστησαν:

         α. Εκ μέρους του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ο Αρχιπλοίαρχος Διακόπουλος Αλέξανδρος, αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων.

         β. Εκ μέρους του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, ο Αρχιμανδρίτης Πατέρας Χρυσόστομος Παπαθανασίου, Ιεροκήρυκας Καθεδρικού Ναού Αθηνών και Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου.

         γ. Εκ μέρους του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Υπτγος Τουτούζης Θεόδωρος, Διευθυντής 6ου Κλάδου/ΓΕΕΘΑ.

         δ. Εκ μέρους του Αρχηγού ΓΕΣ, ο Υπτγος Βασίλειος Δοκμετζόγλου, Διευθυντής Β’ Κλάδου του ΓΕΣ.

         ε. Ο Προέδρος του ΜΤΣ Αντγος ε.α. Χαρίλαος Μπουκοβάλας.

         στ. Ο Γενικός Διευθυντής του ΑΟΟΑ Αντγος Αθανάσιος Κουτρουμπέλης.

         ζ. Ο Γενικός Διευθυντής του ΤΕΘΑ Υπτγος Γεώργιος Σταθιάς.

         η. Ο Γενικός Διευθυντής του ΝΙΜΙΤΣ Υπτγος ε.α. Ιωάννης Αγγελάκας.

         θ. Εκ μέρους της Προέδρου της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, ο κ. Παναγιώτης Δανιάς,  Πρόεδρος Πρωτοδικών.

         ι. Ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ Ανπτχος ε.α. Κων/νος Ιατρίδης.

         ια. Εκ μέρους της ΕΑΑΣ ο Αντγος ε.α. Κων/νος Σκαρμαλιωράκης, Διευθύνων Σύμβουλος.

         ιβ. Ο Πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Κατσαμάκας.

         ιγ. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γενικών Διευθυντών Υπουργείων κ. Δημήτριος Γιάννου.

         ιδ. Εκ μέρους της ΠΟΑΑΣΑ, ο Αντγος ε.α. Ηλίας Τσιβίκης.

 

      Συμμετείχαν οι Πρόεδροι και μέλη των ΔΣ όλων των Πρωτοβάθμιων Τακτικών Μελών της Ομοσπονδίας (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αξκων Πεζικού, Σύνδεσμος Αποστράτων Αξκων ΙΠ-ΤΘ, Σύνδεσμος Αποστράτων Αξκων ΠΒ, Σύνδεσμος Αποστράτων Αξκων ΜΧ, Σύνδεσμος Αποστράτων Αξκων ΣΥΠ, Σύνδεσμος Αποστράτων Αξκων Αεροπορίας Στρατού, Σύνδεσμος Αποστράτων Αξκων Οικονομικού, Σύνδεσμος Αποστράτων Αξκων Υπαξκων Στρατού, Σύνδεσμος Αποστράτων Αξκων ΣΕΜ, οι Σύνδεσμοι Αποφοίτων Αξκων Τάξεων ΣΣΕ 1957-1959-1961-1962-1963-1965-1968-1969-1973-1975-1976-1977-1978-1981 και η Λέσχη Αεροπορίας Στρατού), που αποτελούν το Σώμα της ΓΣ.

 

     Στο πρώτο μέρος τις εργασίες διεύθυνε η συντονιστική επιτροπή με Πρόεδρο τον Αντγο εα Δημ. Δημητρούλη.

 

     Ο Πρόεδρος του ΔΣ/ΠΟΣ Ταξχος εα Β. Νικολόπουλος καλωσόρισε, εκ μέρους του ΔΣ της Ομοσπονδίας, όλους τους συμμετέχοντες και προσκεκλημένους στη 3η Γενική Συνέλευση και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους. Καταρχήν αναφέρθηκε στο καταστατικό και λειτουργία της ΠΟΣ, των σωματείων-μελών και τη συνεργασία με το Συντονιστικό Συμβούλιο των ΕΑΑ, την ΕΑΑΣ και  τις Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας. Συνέχισε με σύντομη αναφορά ενδεικτικών ενεργειών της ΠΟΣ, αναφέροντας πως ο συνολικός απολογισμός  θα ακολουθήσει στο δεύτερο μέρος. Τέλος έκανε μια γενική τοποθέτηση για τη κατάσταση της Χώρας και τη θέση της ΠΟΣ, διαπιστώσεις αλλά και προτροπές για τη θέση των αποστράτων γενικά, αναφέρθηκε στον όρο «ένστολοι» καθώς και στην απόφαση του ΣτΕ σε σχέση με την αντιμετώπιση των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. (ΕΔΩ ο χαιρετισμός του Προέδρου και σύντομος απολογισμός)

 

      Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τους προσκεκλημένους όπως συνοπτικά ακολουθεί:

         Ο κ. Αλ. Διακόπουλος μετέφερε τις θερμότερες ευχές του κυρίου Υπουργού Πάνου Καμένου για τη ΠΟΣ και τόνισε ότι «Ο κ. Υπουργός είναι κοντά και στις Ενώσεις και Συνδέσμους των αποστράτων, αλλά και στα εν ενεργεία στελέχη».

         Ο κ. Παν. Δανιάς αναφέρθηκε στο Σύνταγμα και ιδιαίτερα στη δίκαιη και ανάλογη κατανομή των βαρών. «Τα αγαθά δεν αποτιμώνται μόνο σε χρήμα, αλλά και σε αξίες» τόνισε. Επίσης η κατανομή των βαρών δεν πρέπει να διαφέρει με ότι ισχύει στην Ευρώπη. Τέλος μετέφερε τις θερμότερες ευχές για τη ΠΟΣ της Προέδρου της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών.

         Ο κ. Ι. Κατσιαμάκας αναφέρθηκε στα εξοντωτικά μέτρα που αφορούν όλα τα στελέχη ΕΔ και ΣΑ, στους κοινούς αγώνες, στη άριστη συνεργασία που υπήρχε από παλαιά, συνεχίζεται και ενδυναμώθηκε από το καλοκαίρι λόγω της σειράς των γνωστών νόμων περί περικοπών μισθών και συντάξεων. Τόνισε ότι οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσης είναι κοινές, κοινοί και οι αγώνες για επιβίωση. «Έχουμε μια δύσκολη αγωνιστική χρονιά και απαιτούνται κοινοί αγώνες» κατέληξε. Τέλος ευχήθηκε στη ΠΟΣ «καλή δύναμη και καλή επιτυχία».

         Ο κ. Κ. Ιατρίδης ευχαρίστησε και ευχήθηκε στη ΠΟΣ. Επίσης έδωσε ευχές σε όλους για τη χρονιά με τη προτροπή για συνέχεια και συνεργασία για την επίτευξη των κοινών στόχων. «Απαξιώνονται οι θεσμοί (δικαστική εξουσία), απαξιώνονται οι ΕΔ και τα ΣΑ με ενέργειες και νόμους, απαξιώνεται η άμυνα της χώρας (ηθικό, αξιόμαχο κλπ). Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά, μακριά από αντιπαραθέσεις, μικρά προσωπικά συμφέροντα. Το χρωστάμε στα στελέχη που εκπροσωπούμε και στις οικογένειές τους. Ενωμένοι προχωρήσαμε, προχωράμε και ενωμένοι θα νικήσουμε» ανέφερε.

        Ο κ. Ηλ. Τσιβίκης ευχαρίστησε για τη πρόσκληση, αναφέρθηκε σε κοινούς αγώνες και συνεργασία και τέλος ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους και ιδιαίτερα στη ΠΟΣ.

       Ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατέρας Χρυσόστομος, μετέφερε εν αρχή τις ευχές του  Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου. Στη συνέχεια ανέφερε πως νοιώθει υπερήφανος που εκπλήρωσε τις Στρατιωτικές του υποχρεώσεις και μάλιστα στο Ναυτικό, χαίρεται που το Υπουργείο ονομάζεται Εθνικής Άμυνας και που στο καταστατικό της ΠΟΣ στους στόχους αναγράφεται η προάσπιση των Εθνικών και Ηθικών Αξιών. Σκέπτεται τον Ανθλγό Δκτή Λόχου, τον Πλωτάρχη κυβερνήτη υποβρυχίου, τον πιλότου μαχητικού αεροσκάφους και αναλογίζεται πόσο θα πρέπει να αμείβεται που αποστολή του είναι η προάσπιση της ελευθερίας και της Πατρίδος; Πόσο οι γιατροί που δαπανούν τόσο χρόνο σε σπουδές και στη προστασία της υγείας και ζωής τόσων ανθρώπων;

   

        Στη συνέχεια ο  πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης προέβη στον αγιασμό και κοπή της βασιλόπιτας. Τυχερός εκ των προσκεκλημένων αναδείχτηκε ο εκπρόσωπος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών κ. Παν. Δανιάς, ενώ από τους εκπροσώπους των σωματείων-μελών ο Υπτγος εα Κων. Νικολακόπουλος του Σ.Α.Α. ΣΣΕ 1963, στους οποίους δόθηκε αναμνηστικό δώρο.

 

        Σε όλους τους επίσημους προσκεκλημένους δόθηκε αναμνηστικό μετάλλιο με το  έμβλημα της ΠΟΣ.

 

        Στο δεύτερο μέρος (μετά την αποχώρηση των προσκεκλημένων) εκλέχθηκαν Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης και Γραμματέας ο Υπτγος εα Ν. Τσόλκας και ο Ταξχος εα Β. Παπαδόπουλος αντίστοιχα.

 

       Ακολούθως ο Πρόεδρος του ΜΤΣ και οι Γενικοί Διευθυντές των ΤΕΘΑ, ΝΙΜΤΣ, ΑΟΟΑ, ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για την κατάσταση των φορέων τους και τις τρέχουσες εξελίξεις. Για να δείτε τις ενημερώσεις πατήστε :

                Για ΜΤΣ εδώ.          Για ΤΕΘΑ εδώ.       Για ΝΙΜΤΣ εδώ.          Για ΑΟΟΑ εδώ.

 

       Στη συνέχεια ο Ταμίας της ΠΟΣ Αντγος εα Κ. Βερνίκος παρουσίασε τον Οικονομικό Απολογισμό και τον Προγραμματισμό του τρέχοντος έτους.  Ακολούθησε η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής από τον Πρόεδρό της Υπτγο εα Στ. Ισπανόπουλο και η απαλλαγή ευθύνης του ΔΣ.

 

       Ακολούθησαν ενημερώσεις και συζήτηση για θέματα μισθολογίου-συντάξεων και ΕΚΟΕΜΣ. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο έργο της επιτροπής σύνταξης σχεδίου νόμου και ΚΥΑ για αποκατάσταση των μισθών των ε.ε. στελεχών ΕΔ και ΣΑ και των αδικιών επί των στρατιωτικών συντάξεων, που συγκροτήθηκε από το ΥΠΕΘΑ (σχετική ενημέρωση ΕΔΩ). Τέλος η ΓΣ έκλεισε με θέματα Υγείας και πρόνοιας.

 

                                               Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                  Ο                                                                                                          Ο

           ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                         ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ           

   Νικολόπουλος Βασίλειος                                                                          Παπαδόπουλος Βασίλειος    

         Ταξίαρχος  εα                                                                                          Ταξίαρχος εα    

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 16 Μάρτιος 2015 19:12