Εκδρομή Σ.Α.Α. Σ.Σ.Ε. Τάξεως 1978 PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 28 Ιούνιος 2022 23:34

sse 78 a1

Εκδρομή  ΣΑΑ  Τάξεως ΣΣΕ-1978

 

     

   

          Μια θαυμάσια εκδρομή πραγματοποίησε η τάξη μας την Κυριακή 19     Ιουνίου, από πάσης απόψεως. Αναχωρήσαμε απο ΛΑΕΔ 10 συμμαθητές   (Τσάτσαρης, Σκαρμαλιωράκης, Κανάγιας, Πουλιάρης, Γερακίνης,   Κανέλλος,  Παπαϊωάννου, Δέδες, Οικονόμου Ηλίας, Παράσχος), μετά   συζύγων και φίλων, σύνολο 25 άτομα και κάναμε 1η στάση στο Αίγιο για   καφεδάκι.

 

   

 

 

 

        Η 2η στάση ήταν στην Αρχαία Ολυμπία, όπου μας συνάντησε ο Αξελής. Στον αρχαιολογικό χώρο είχαμε μια εξαίρετη ξενάγηση. Το μουσείο μετά, το περιηγηθήκαμε κατά μόνας. Πολύ ενδιαφέροντα όλα τα εκθέματα, αλλά το μεγαλοπρεπές άγαλμα του Ερμή του Πραξιτέλη ξεχώρισε!!!

  sse_78_abb1.jpg

   Μετά πήγαμε στην ωραία ταβέρνα "Αμβροσία". Εκεί μας συνάντησε ο Συρογιάννης και μας κέρασε λευκό κρασί. Αμέσως μόλις καθίσαμε σε στεγασμένο χώρο, που είχαμε προνοήσει, ξεκίνησε χαλάζι και στη συνέχεια καταρρακτώδης βροχή! Με το που τελειώσαμε το πολύ καλό φαγητό, σταμάτησε η βροχή και βγήκε ξανά ήλιος!!!

     Στη συνέχεια, περνώντας από Κρέστενα και Ανδρίτσαινα και ενώ είχε ξαναξεκινήσει ψιλόβροχο, κάναμε την 3η στάση μας στον θαυμαστό ναό του Επικουρίου Απόλλωνα. Λίγο πριν φθάσουμε σταμάτησε και πάλι το ψιλόβροχο. Με το που επιβιβαστήκαμε πάλι στο πούλμαν, ξανάρχισε!!! Σε τηλ. επικοινωνία που είχαμε με την Τρίπολη, ο Μυλωνάς μας είπε ότι έβρεχε!. Τον διαβεβαιώσαμε ότι μόλις θα φθάναμε Τρίπολη, η βροχή θα είχε σταματήσει!

 

     Περνώντας από Καρύταινα και Μεγαλόπολη φθάσαμε στην 4η και τελευταία στάση μας στην  Τρίπολη, όπου συναντήσαμε τον Σχοινά και τον Μυλωνά. Όπως βέβαια τον είχαμε διαβεβαιώσει, η βροχή είχε σταματήσει! Στην πλατεία είχε ένα φεστιβάλ food street, με έντονη μουσική. Ο Σχοινάς μας έκανε μια σύντομη ιστορική ενημέρωση για το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, για την πλατεία Άρεως και το δικαστικό μέγαρο με τα 2 αγάλματα των Τσερτσέτη και Πολυζωΐδη. Σε λίγο έφθασε στρατιωτικό άγημα με μπάντα για την υποστολή της Σημαίας. Τότε η έντονη μουσική εσίγησε και όλοι στην πλατεία στάθηκαν προσοχή! Μετά την υποστολή της Σημαίας και τον Εθνικό Ύμνο, που τραγούδησαν περήφανα οι οπλίτες του αγήματος, ο κόσμος ξανακάθισε και η μουσική ξαναξεκίνησε.

     Φύγαμε από Τρίπολη 21.10 και φθάσαμε στη ΛΑΕΔ 23.15.

     Και οι 2 οδηγοί μας ήσαν πολύ καλοί και πολύ προσεκτικοί. Η διαδρομή ήταν σε πολλά σημεία μαγευτική. Το κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής, ήταν πολύ ευχάριστο και ιδιαίτερα φιλικό. Ο Πρόεδρός μας μας ενημέρωνε συνεχώς με ιστορικά στοιχεία της περιοχής, ο Γεν. Γραμματέας μας εξιστόρισε την Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας, στο δε πούλμαν είχαμε ευχάριστη μουσική, ωραίες συζητήσεις και έντονα γέλια από ανέκδοτα.


     Ευχαριστούμε θερμά όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και ευελπιστούμε να μας προτιμήσουν στην επόμενη εκδρομή του Συνδέσμου μας.

Για το Δ.Σ./ΣΑΑ Τάξεως ΣΣΕ-1978

Ο Γεν. Γραμματέας

Κώστας Σκαρμαλιωράκης

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 28 Ιούνιος 2022 23:39