Ενημέρωση Τάξης ΣΜΥ 1987 από ΠΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2011 14:36

       Το Σαββάτο 8 Οκτωβρίου  2011, ο Πρόεδρος και ο Ταμίας του προσωρινού ΔΣ της Ομοσπονδίας,  Βασίλειος

Νικολόπουλος και Γεώργιος Σουλιώτης αντίστοιχα, παραβρέθηκαν μετά από πρόσκληση, στη συγκέντρωση της Τάξης ΣΜΥ 1987, που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα.

 

    Η συμμετοχή των συμμαθητών της Τάξης ΣΜΥ 1987, ήταν εξαιρετικά μεγάλη και ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών, ενώ αρκετοί συνοδεύονταν και από τις συζύγους τους.

 

    Ο Πρόεδρος της ΠΟΣ ανέπτυξε την αναγκαιότητα και το ιστορικό ίδρυσης της Ομοσπονδίας, ενώ αναφέρθηκε συνοπτικά στο καταστατικό και τις θέσεις της. Επιπλέον ενημέρωσε τους παρόντες για θέματα ΜΤΣ, ΕΚΟΕΜΣ, ΒΕΑ και για τις ενέργειες ή παρεμβάσεις, στις οποίες έχει προβεί τόσο η Ομοσπονδία όσο και οι φορείς που συμμετέχουν σ’ αυτήν.

 

    Ακολούθησε εποικοδομητική και διεξοδική συζήτηση, με ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων. Έγιναν ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις και τοποθετήσεις από τους παρευρισκομένους, οι οποίοι φαίνονται αποφασισμένοι να μην υποταχθούν σε μέτρα και πρακτικές που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια και θίγουν τα δικαιώματά τους, μακριά από κομματικές προσεγγίσεις.

 

    Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Ταμίας της ΠΟΣ (ΣΜΥ 1988), ο οποίος αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας της Ομοσπονδίας και στη σχέση της με άλλους φορείς, ενώ απάντησε σε ερωτήματα που τέθηκαν σχετικά με τις δραστηριότητες στο χώρο των αποστράτων.

 

     Γενική ήταν η θέση των παρισταμένων, ότι η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα στελέχη των ΕΔ είναι αποκαρδιωτική και δημιουργεί οργή και αγανάκτηση, τόσο για τα ανελέητα και συνεχόμενα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται, όσο και για την απαξιωτική συμπεριφορά κυβερνητικών παραγόντων προς την κοινωνική ομάδα των στρατιωτικών. Κατάσταση η οποία οδηγεί πλέον στη συσπείρωση των ατόμων και στη δημιουργία διεκδικητικών φορέων, για να αντιμετωπίσουν την πρωτόγνωρη επίθεση που δέχονται ΣΧΕΔΟΝ όλα τα κοινωνικά στρώματα εργαζομένων και συνταξιούχων της Πατρίδας μας.

 

                                                                                                                             Αθήνα 10 Οκτ. 2011

 

                                                                                                                     Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων

                                                                                                                                                                                                                    Δημήτριος Κατσούλης

                                                                                                                                                                                                                                Ταξχος ε.α.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2011 14:40