Δεύτερη συνάντηση ΠΟΣ με Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών, 24 PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 15 Ιούνιος 2013 18:08

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 24


       Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (ΠΟΣ)  σε συνέχεια της συνάντησης της 11 Φεβ. 2013, επισκέφθηκε  την Πέμπτη 13 Ιουν. 2013 τον Αναπληρωτή Υπουργό  Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, με κύριο θέμα τις υπερβάλλουσες μειώσεις που έχουν

προκύψει στις στρατιωτικές συντάξεις, έναντι των στόχων του 4ετούς προγράμματος Μεσοπρόθεσμης Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Ο κ. Υπουργός και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχαν εξετάσει τα σχετικά στοιχεία που είχε παρουσιάσει η ΠΟΣ στην πρώτη συνεργασία.

      Επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχει υπέρβαση, το ύψος της οποίας αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των δύο πλευρών. Εξετάστηκαν και συζητήθηκαν τα νέα  στοιχεία που προσκόμισαν οι δύο πλευρές, τα οποία και θα συνεκτιμηθούν σε επόμενες συναντήσεις. Επιδόθηκε από την ΠΟΣ νέο υπόμνημα με επικαιροποιημένα στοιχεία, που θα συνεξετασθούν στη συνέχεια. Ζητήθηκε, όπως και κατά την πρώτη συνάντηση, να μην γίνουν οι μειώσεις του 2014 και να εξορθολογισθεί το μισθολόγιο.

      Η όλη συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα συνεργασίας, διαφάνηκε ότι υπάρχει η βούληση και η διάθεση για τον περαιτέρω θετικό  χειρισμό του θέματος, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

    Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει τη συνεργασία, αναμένει την αποτύπωση των συζητήσεων στην πράξη και την έγκαιρη νομοθετική υλοποίηση με την ουσιαστική συμμετοχή πλέον και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                                 Ο                                                                                                     Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Νικολόπουλος Βασίλειος                                                                  Παπαδόπουλος Βασίλειος

 Ταξχος  εα                                                                                          Ταξχος εα

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 25 Οκτώβριος 2013 09:55