Συνεργασία ΠΟΣ με Αρχηγό ΓΕΣ. Ανακοίνωση 114 PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 14 Οκτώβριος 2019 20:17

A.GES POS11                  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

 

                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΥΠ’ ΑΡΙΘ.  114

     Την Παρασκευή 11 Οκτ. 2019, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΠΟΣ με τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά.  Από πλευράς ΠΟΣ παρέστησαν ο Πρόεδρος Ταξχος εα Βασίλειος Νικολόπουλος, ο Β’ Αντιπρόεδρος Απτχος (Ι) εα Χρήστος Διαμαντίδης, ο Γενικός Γραμματέας Ταξχος εα Βασίλειος Παπαδόπουλος, ο Ταμίας Αντγος εα Κων/νος Βερνίκος και ο Ειδικός Γραμματέας Σχης εα Δημήτριος Ταραντίλης.

 

     Ο Πρόεδρος της ΠΟΣ ενημέρωσε τον κ. Α/ΓΕΣ για τη δομή, τις αρχές και τη λειτουργία της Ομοσπονδίας.  Στη συνέχεια αναφέρθηκε συνοπτικά στο έργο και τα αποτελέσματα που έχει επιτύχει η ΠΟΣ κατά την 8ετή δραστηριότητά της, αλλά και στους Φορείς, Υπηρεσίες και Υπουργεία που έχει αναπτύξει συνεργασία.

      Τα θέματα που τέθηκαν από την ΠΟΣ και κατατέθηκαν σχετικές προτάσεις αφορούσαν στις διαδικασίες αποχαρακτηρισμού της έκτασης του ΑΟΟΑ στο Πικέρμι, στη λειτουργία του ΝΙΜΤΣ, στη σύμβαση της Τράπεζας Πειραιώς με το ΥΠΕΘΑ, σε θέματα του ΜΤΣ (εναρμόνιση του νέου μισθολογίου, επαναφορά της κράτησης 2% υπέρ ΕΛΟΑΣ κλπ), στην ενίσχυση των πόρων του ΕΚΟΕΜΣ, ασφαλιστικές εισφορές, κατάργηση συνδρομής των αποστράτων στις Λέσχες κλπ.

 

      Ο κ. Αρχηγός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλα τα θέματα, εκφράζοντας την αποφασιστικότητά του στην ενθάρρυνση ενεργειών και συνεργασιών για την επίλυσή τους.  Ενημέρωσε την Ομοσπονδία ότι η σύμβαση με την Τράπεζα Πειραιώς έχει παραταθεί έως το τέλος Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, η εναρμόνιση του μισθολογίου είναι σε νομοθετική επεξεργασία, ενώ έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση της λειτουργίας του ΝΙΜΤΣ.  Τέλος παρείχε οδηγίες συνεργασίας για το θέμα των Λεσχών και των ασφαλιστικών εισφορών. 

 

       Η συνάντηση διάρκειας μιας ώρας, έγινε σε εγκάρδιο κλίμα με διάθεση περαιτέρω συνεργασίας σε θέματα που αφορούν τα ε.α. Στελέχη του Σ.Ξ.

 

         Τέλος, ο Πρόεδρος της ΠΟΣ επέδωσε στον κ. Α/ΓΕΣ αναμνηστικό μετάλλιο με το έμβλημα της Ομοσπονδίας και ο κ. Α/ΓΕΣ ανταπέδωσε με αναμνηστικό Αρχηγού.

 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Βασίλειος Νικολόπουλος

Ταξίαρχος εα

Βασίλειος Παπαδόπουλος

Ταξίαρχος εα

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 14 Οκτώβριος 2019 20:28