Εφημερίδες

 

Επισκέπτες

3945123
ΣήμεραΣήμερα91
ΕβδομάδαΕβδομάδα1639
ΜήναςΜήνας3985
ΣυνολικάΣυνολικά3945123
Μεγαλύτερη 05-29-2024:5583
Statistik created: 2024-07-13T14:40:32+03:00
Ενημέρωση
Δελτίο Τύπου του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Μακεδονίας-Θράκης (Απόφοιτοι ΣΜΥ) PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 20 Ιούνιος 2024 11:18

saasmthasmy                                                                                                                                 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

        Ανακοινώνεται εκ του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Μακεδονίας-Θράκης (Απόφοιτοι ΣΜΥ) ότι το Δ.Σ. αποφάσισε να πραγματοποιήσει την κατασκευή «Ανδριάντα Μόνιμου Υπαξιωματικού», ο οποίος πρόκειται να στηθεί στον αύλειο χώρο του Πολεμικού Μουσείου Παράρτημα Θεσσαλονίκης για να θυμίζει τους Ηρωικούς αγώνες που έδωσαν οι Μόνιμοι Υπαξιωματικοί για την ανεξαρτησία της Πατρίδας μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου έκρινε ομόφωνα την τοποθέτηση του ορειχάλκινου ανδριάντα με την επιγραφή «Ο ΜΟΝΙΜΟΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ».

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί, να συνδράμει οικονομικά στην ανέγερση του μνημείου.

Περισσότερα...
 
Οι Διαβιβάσεις Γιόρτασαν τα 78 τους Χρόνια και Τίμησαν τη Διεθνή Ημέρα Τηλεπικοινωνιών PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 27 Μάιος 2024 08:44

emvlima       Την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών  Διαβιβάσεων πραγματοποίησε εκδήλωση για τον εορτασμό των 78 χρόνων από την ίδρυση του Όπλου των Διαβιβάσεων και  για την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών.  Έλαβε χώρα  στο ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ «ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ Α’» στο Χαϊδάρι Αττικής όπου τώρα εδρεύει η Σχολή Διαβιβάσεων.   

                              (Για να δείτε φωτογραφίες, κλικ στα παρακάτω πράσινα γράμματα)

 

        Η εκδήλωση ξεκίνησε με θεία λειτουργία και δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και Οσίου Παισίου του Στρατοπέδου. Ακολούθως οι προσκεκλημένοι συγκεντρώθηκαν στον ωραίο χώρο έμπροσθεν της Λέσχης Αξκών, όπου απηύθυναν χαιρετισμό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός κ. Χούπης Δημήτριος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαβιβάσεων Αντγος ε.α. κ. Ρεκλείτης Αναστάσιος και ο Διευθυντής Διαβιβάσεων του ΓΕΣ Υπτγος κ.Τσακανιάς Εμμανουήλ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 29 Μάιος 2024 10:29
Περισσότερα...
 
Η ΠΟΣ στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 20 Μάιος 2024 23:43

 EPITROPH BtE proedrow POS 2024 05 18 3    Μετά από πρόσκληση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας &   Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής,  ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ) Ταξίαρχος ε.α. Βασίλειος   Νικολόπουλος, συμμετείχε την Παρασκευή 17 Μαΐου στη 2η   συνεδρίαση της επιτροπής με την ακρόαση των φορέων, που έλαβε χώρα στην Αίθουσα Γερουσίας,  για το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου του ΥΠΕΘΑ με θέμα:  «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής   Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των ΑΣΕΙ, σύσταση   Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές   διατάξεις».

 

   Η ΠΟΣ είχε ήδη καταθέσει από 12 Μαΐου προτάσεις και σχόλια στην ηλεκτρονική διαβούλευση του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΘΑ (ανακοίνωση υπ' αριθμ. 149).

 

  Η τοποθέτηση και οι απόψεις της ΠΟΣ, που εκφράσθηκαν δια του Προέδρου της, φαίνονται στο παρακάτω link:

    https://www.youtube.com/watch?v=LdtchSufz0U

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 21 Μάιος 2024 00:05
 
Προτάσεις και σχόλια στη διαβούλευση σχεδίου νόμου του ΥΠΕΘΑ. Ανακοίνωση 149 PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 13 Μάιος 2024 22:30

  diavouleusi ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ 

          ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ 

                  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΥΠ’ ΑΡΙΘ.  149

      Σας γνωρίζουμε ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (ΠΟΣ),  στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών που καταβάλλει για τους ε.α. συναδέλφους, υπέβαλε για τα άρθρα 7, 59 και 80 του υπό διαβούλευση σχεδίου νόμου του ΥΠΕΘΑ περί «Ίδρυσης Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμό θεσμικού πλαισίου ….και λοιπές διατάξεις», τις παρακάτω προτάσεις και σχόλια κατ’ άρθρο.

 

1.   Άρθρο 7, παράγραφος 3

Πρόταση

Αναδιατύπωση, όπως στη συνέχεια:

3. Για τη στέγαση του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας και των ταμείων του άρθρου εικοστού όγδοου του καταστατικού του παραχωρείται «προς χρήση», χωρίς αντάλλαγμα, χώρος ιδιοκτησίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ή εποπτευόμενου από αυτό νομικού προσώπου, «εξαιρουμένων των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας». (Σε εισαγωγικά οι συμπληρώσεις)

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 14 Μάιος 2024 05:51
Περισσότερα...
 
Γενική Συνέλευση του Σύλλογου Αλληλοβοήθειας Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (Σ.Α.Α.Σ.Μ.Υ.). PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 10 Μάιος 2024 06:33

         Την Παρασκευή 26 Απρ.2024 διεξήχθη με επιτυχία στην αίθουσα τύπου του Καυτατζογλείου σταδίου, η Ετησία Τακτική Γενική Συνέλευση του Σύλλογου Αλληλοβοήθειας Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (Σ.Α.Α.Σ.Μ.Υ.).

        Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς ο Α' Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (Π.Ο.Σ) Ταξίαρχος ε.α. Γεώργιος Χατζηκωνσταντίνου, καθόσον ο Σ.Α.Α.Σ.Μ.Υ. αποτελεί από το 2023 Τακτικό Σωματείο-Μέλος της ΠΟΣ και ο  Αντιπρόεδρος του Συλλόγου αποφοίτων ΣΜΥ Μακεδονίας Θράκης Σχης ε.α Ευάγγελος Ιτσοδέλης.

        Στη συνέχεια ο Προέδρος ΔΣ Ανθλγος ε.α. Περικλής Κωνσταντάρας  έκανε τον απολογισμό προηγουμένου έτους

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 13 Μάιος 2024 22:34
Περισσότερα...
 
Φορολογικές Δηλώσεις 2024 - Απόδοση αναδρομικών Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων . Ανακ. 148 PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 02 Μάιος 2024 09:28

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

 

                                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΥΠ’ ΑΡΙΘ.  148

1.   Φορολογικές Δηλώσεις 2024

     Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, με πλήθος αλλαγών μετά την ψήφιση του νέου Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών και η φορολογική δήλωση έχει προσυμπληρωμένα τα περισσότερα στοιχεία. Μία από τις βασικές αλλαγές φέτος είναι ότι όσοι μισθωτοί και συνταξιούχοι, δεν έχουν άλλο εισόδημα πέρα από μισθούς και συντάξεις, δεν θα χρειαστεί να υποβάλλουν οι ίδιοι τη φορολογική στους δήλωση, αλλά η ίδια η εφορία. Ωστόσο καλό θα ήταν να ελεγχθούν τα στοιχεία που αναγράφονται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν λάθη.

 

        Σε ό,τι αφορά στους αποστράτους:

     α.  Ως γνωστό με το άρθρο 65 του ν.5042/2023, υιοθετήθηκε η πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ), για την αυτοτελή φορολόγηση των αναδρομικών με 20% στην πηγή, χωρίς περαιτέρω φορολογική υποχρέωση των δικαιούχων, για τα αναδρομικά ποσά που προέκυψαν από την κατάργηση των μειώσεων του Ν.4093/2012 από 1η.1.2021, στα μερίσματα των τριών Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων και στην οικονομική ενίσχυση των ΕΚΟΕΜ αυτών.  Κατόπιν αυτού στις φορολογικές δηλώσεις 2024 τα αναδρομικά ποσά που καταβλήθηκαν στους δικαιούχους αποστράτους φαίνονται στον κωδικό 269 ή 270 και ο παρακρατηθείς φόρος επ’ αυτών των εισοδημάτων φαίνεται  στον κωδικό 271 ή 272 αντίστοιχα.   Προτείνεται να ελεγχθούν τα στοιχεία που αναγράφονται για αποφυγή τυχόν λαθών.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 03 Μάιος 2024 09:38
Περισσότερα...
 
Συνεργασία ΠΟΣ με Γεν. Γραμματέα Κοινων. Ασφαλίσεων Υπουργείου Εργασίας. Ανακ.147 PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 23 Απρίλιος 2024 18:54

1. ist GG Ergasias        ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΥΠ’ ΑΡΙΘ.  147

 

    Την Τρίτη, 16 Απρ. 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση-σύσκεψη αντιπροσωπείας του ΔΣ της Ομοσπονδίας, με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του Υπουργείου Εργασίας  Νικόλαο Μηλαπίδη.  Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε ως συνέχεια της συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί στις 15 Νοε 2023 με την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, με σκοπό να αναλυθούν περαιτέρω τα θέματα που είχαν τεθεί τότε και είχαν περιληφθεί στο υπόμνημα που είχε κατατεθεί στον Υπουργό (ανακοίνωση ΠΟΣ υπ’ αρ. 145).  Από την Ομοσπονδία συμμετείχαν ο Πρόεδρος Ταξίαρχος ε.α. Βασίλειος Νικολόπουλος, οι Ειδικοί Γραμματείς Κοινωνικών Υποθέσεων Συνταγματάρχης ε.α. Δημήτριος Ταραντίλης και Οικονομικών Υποθέσεων Αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Αζναουρίδης και ο Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων Αντιπτέραρχος (Μ) ε.α. Γεώργιος Βορρόπουλος.  Από πλευράς του Υπουργείου Εργασίας συμμετείχαν η Νομική Σύμβουλος Μαρία Νάστου και η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Συντάξεων Ελένη Βρέκου.

 

       Τα θέματα που συζητήθηκαν/αναλύθηκαν και αφορούν στους αποστράτους όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν:

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 23 Απρίλιος 2024 19:02
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 24